Auteur; Bertus Stoel

Vandaag stond de voorlaatste wedstrijd van de Stouwdam competitie 2013 op het programma. We waren te gast in Genemuiden. Na een ongekend lange periode van mooi weer liet Pluvius vandaag van zich spreken. Het weer hield zich perfect aan de voorspellingen. Nu zijn inlineskaters jongens en meiden van de gestampte pot en melden zich niet af als er een paar drup regen valt. We konden dan ook een mooi deelnemersveld begroeten. Bravo voor al de sporters die de organisatie, welke veel werk moeten verrichten om wedstrijden te organiseren, niet met een lege piste lieten staan.

Vandaag waren de langere afstanden aan de beurt. De rijders met uithoudingsvermogen hadden vandaag een voordeel omdat er geen sprint werd verreden.

website

Rond half tien werden de eerste sporters losgelaten. Zoals gebruikelijk beten de kleinsten de spits af. Bij de P4M streden Esther Korenberg en Deborah Vinke om de hoogste plaatsen. Na drie afstanden stonden ze in de totaalklassering  resp. 2e en 3e.  Deze plekken eisten ze ook op de 3 onderdelen. Goed gedaan meiden. Volgende week nog een keer presteren dan is de buit binnen.

Bij de P1M hadden we 4 deelnemers aan de start. Judith Vinke, Heleen Stouwdam, Aline Boerman en Annelien Stoel. Judith reed naar een 15e plek en Heleen naar een 14e plek. Jullie reden op de natte baan wat voorzichtig maar kunnen terug zien op een nette prestatie. Rijden in de regen moet wennen. Alyne verbeterde haar klassering weer en werd knap 7e. Na een wat voorzichtige eerste wedstrijd, 3 ronden in lijn met een 10e plek, kwam je op de puntenkoers en op de afvalkoers als 7e over de finish. Annelien liet er vandaag geen gras over groeien. De langere afstanden zijn haar terrein en de omstandigheden zwaar, dus moest het vandaag gebeuren! Op de eerste wedstrijd liet ze gelijk zien wie vandaag van plan was om te winnen. Ook op de twee andere afstanden voelde ze zich als een vis in het water. Beide afstanden wist ze overtuigend te winnen en werd dus ook 1e in het dagklassement. Prima gereden en wie weet wat er nog in het vat zit.

Bij de KM kwamen Tamara van de Linde en Alice Smit in de baan. Een natte baan en lange koersen zijn niet de favorieten van Tamara. Ze werd 7e in het dagklassement na een 8e en twee keer een 7e plek. Alice reed ook wat voorzichtig. De sprint ontbrak. Normaal geeft dit onderdeel haar een goede uitgangspositie. Na twee 5e plekken en een goede 4e plek in de afvalkoers werd zij 5e in het dagklassement.

Bij de KJ kwamen Wilbert Boer, Kevin Spronk en Herrald Vinke in de baan. De jongens maakten er een echt spektakelstuk van met af en toe de meest vreemde capriolen. Herrald reed een regelmatige wedstrijd en eindigde als 11e in het dagklassement na een 12e en twee 11e plekken. Kevin opende goed met een knappe 5e plek. Tijdens de punten koers moest je uitwijken voor een gevallen rijder en legde je 100 meter klunend af (goede training voor een toekomstige Elf steden tocht). Dit wierp je terug tot achter in het veld. Je wist je nog knap naar voren te rijden en legde beslag op de 7e plek. Op de slotafstand, de afvalkoers werd je knap 6e. Een mooie 5e plek in het dagklassement (de beste klassering dit seizoen) werd jouw deel. Wilbert opende met een 4e plaats. Tijdens de puntenkoers kwam je door een andere rijder ten val. Op spectaculaire wijze schoof jij op je rug door het gras langs de baan (je had even het gevoel dat de op de waterglijbaan was beland). Je bedacht je geen moment en zette gelijk de achtervolging in. Je wist nog als 4e te finishen. Tijdens de afvalkoers reed je ook naar een 4e plek. In het dagklassement was er een mooie 3e plek voor jou weggelegd.

Al met al kunnen we terugzien op een mooie en ondanks de regen hartverwarmende wedstrijden met mooie resultaten voor onze deelnemers.

Volgende week de finale in Nijeveen. Wie weet wat er dan nog in het vat zit. We kijken met spanning uit naar het slotakkoord van deze enerverende Stouwdam competitie!!