Deze zaterdag stond de eerste Stouwdam competitie op de kalender. De ochtend begon koud; maar het was droog. De rijders prefereren een droge baan. In de loop van de dag deed de zon goed zijn best en was het aangenaam verpozen langs de baan.

Voor velen was dit de eerste echte wedstrijd van dit seizoen. Vorige week veel de Cado Motus Berghtec wedstrijd helaas in het water. Hoe zal het gaan? Een wedstrijd geeft toch veel meer spanning dan een training. Ook het rijden op een piste is anders dan op een gewone baan. Een aantal rijders hadden er al twee landelijke baan wedstrijden opzitten en waren dus al gewend aan de competitiesfeer.

Stouwdam Heerde

Bij de pupillen 4 meisjes stonden Esther Korenberg en Deborah Vinke aan de start. Beiden mochten plaats nemen op het erepodium met een resp. 2e en 3e plek. De kop is eraf meiden en nu gaan we voor plek 1

2(3)

Bij de pupillen 1 meisjes hadden we maar liefst 4 rijdsters aan de start. Judith Vinke, Heleen Stouwdam, Alyne Boerman en Annelien Stoel. Judith en Heleen moesten nog wennen aan het geweld bij de pupillen 1. Judith werd 18e en Heleen 17e . Lekker blijven trainen meiden en je wedstrijden blijven rijden dan worden de resultaten steeds beter. Er komen dit seizoen nog heel wat wedstrijden. Alyne werd 13e. Goed gedaan hoor. De eerste keer tussen die snelle meiden moet je plek weten te vinden en van daaruit omhoog gaan werken. Annelien reed naar een 5e plek. Op de 300 meter had ze de eerste vierendertiger te pakken dit seizoen. Je kan mee gaan doen voor de  topklasseringen.

Stouwdam Heerde

Bij de pupillen 1 jongens reed Lars Westerink naar de 9e plek. Jij kan met je rijden ook nog best een paar plekjes winst boeken.

Stouwdam Heerde

Bij de kadetten meisjes stonden Tamara van de Linde en Alise Smit in de baan. Tamara voelde zich niet zo happy op de piste. Zij finiste uiteindelijk op de 9e plek. Volgende week zijn er weer kansen Tamara. Alise  reed een wat voorzichtige sprint; maar de 2 andere afstanden reed je goed mee en knokte je naar twee fraaie 5e plaatsen. De 5e plek was ook je eindklassering.

Stouwdam Heerde

Bij de kadetten jongens stonden Wilbert Boer, Jonas van ‘t Oever,  Herrald Vinke en Kevin Spronk aan de start. Jonas was afgelopen week niet helemaal fit. De korte afstanden kwamen nu niet uit de verf; maar tijdens de laatste wedstrijd reed je naar een goede 13e plek. De 16eplaats was het eindresultaat. Volgende week ben je weer fit en doe je mee om de betere plekken. Wilbert reed een goede sprint. Op de andere afstanden was het nog wat zoeken naar je plek. De 14e plek was jou deel. Als je komende tijd meer wedstrijdervaring krijgt kun je een aantal plekken omhoog kijken. De sprint van Kevin gaat steeds wat beter. Je laat hier nog steeds wat liggen. Op de langere afstanden draai je goed mee. Hij werd 12e in het klassement. Herrald werd knap 10e . Tijdens de landelijke wedstrijden wilde het niet lukken. Vandaag blies je goed je partij mee. We horen komende tijd nog van je.

Stouwdam Heerde

Bij de junioren jongens stond Remon Wieberdink aan de start. Hij werd 5ein het eindklassement. Je wedstrijden blijven rijden voor het vertrouwen dan gaat het steeds beter.

Moe en de één een beetje teleurgesteld en de ander opgetogen, weer een ander met het voornemen om de volgende wedstrijd definitief  met de concurrentie af te rekenen keerden we terug naar onze basis.  En weten jullie wat het beste middel is om goed te presteren?

Komende week de trainingen te bezoeken. Want zoals je traint zo rijd je ook de wedstrijd!

Auteur Bertus Stoel