Op zaterdag 10 September werd de 6de wedstrijd voor de Stouwdam competitie gehouden, ditmaal in Nijeveen. Het was een prachtige zonnige dag en een prima organijeveen-1nisatie. De tent was alleen nodig om zo af en toe even in de schaduw te kunnen zitten. De baan in Nijeveen is een stuk korter als in Oldebroek en diverse rijders hadden wat problemen met de korte kombochten. Volgende week is de laatste wedstrijd van het seizoen in Heerde en daar zijn de bochten ongeveer hetzelfde. Op vrijdag was ook de finale van de Berghtec competitie en sommige rijders van de Wijhe ruit waren hierdoor afwezig.

Kyra Kamstra stond als eerste rijdster van de dag aan de start en reed naar een hele mooie tweede plaats in het dag klassement. In de stand over het hele seizoen staat ze zelf bovenaan en hopelijk pakt ze in Heerde de titel. Er deden bij de jongens pupillen 4 geen rijders van de Wijheruit mee.

Bij de pupillen 3 meisjes deden geen rijdsters van de Wijheruit mee.

Bij de jongens pupillen 3 reed Marc Post weer een ijzersterke wedstrijd en eindigde uiteindelijk als tweede achter Joel Haasjes. Het is goed te zien aan de techniek dat Marc flink heeft getraind dit seizoen. Vooral de bochten zagen er erg goed uit. Sipke Postma deed ook weer mee, hij deed erg goed zijn best en eindigde op een keurige 7de plaats.

Esther Korenberg reed bij de pupillen 2 meisjes een mooie wedstrijd. Vooral op de langste afstand liet ze zien dat ze heel wat in haar mars had en eindigde als tweede op de puntenkoers. In het dag klassement eindigde ze als 3de.

Bij de pupillen 2 jongens deed alleen Rouke Postma mee van de Wijheruit. Hij reed een goede wedstrijd en eindigde vandaag als 6de over de hele dag. Vooral op de sprint liet hij weer zien wat hij in zijn mars heeft met een mooie 5de plaats. Rouke staat in het algemeen klassement op een mooie 5de plaats.

Hierna was het de beurt aan de pupillen 1 meisjes. Hierin reden Kylie en Laura van den Brink. Kylie was flink gevallen tijdens het inrijden maar wist ondanks een panijeveen-2ar flinke schaafplekken haar zusje vandaag achter zich te houden. Kylie eindigde vandaag als 13de en Laura als 15de.

Bij de jongens Pupillen 1 deden 4 rijders van de Wijhe ruit mee. Ewout Beijeman eindigde als 4de, Niek Post als 7de,  Erben Rens werd 8ste en Niek Kamstra werd 14de. Er werd in deze categorie heel hard gereden door veel deelnemers.

Bij de kadetten meisjes reed Alyne Boerman mee en zij eindigde vandaag weer op het podium. Ze eindigde met een sterke 2de plaats op de puntenkoers en in de dag uitslag eindigde ze op de derde plaats. Ook in de competitie staat ze op een hele mooie tweede plaats.

fBij de kadetten Jongens eindigde Pieter Beijeman net naast het podium. Op alle drie afstanden en over de hele dag was hij keurig 4de.

Bij de junioren meisjes was de eindzege voor Alise Smit, met een overwinning op alle afstanden was hier geen enkele twijfel. Leoni Klompjan reed naar de derde plaats en stond dus ook op het podium.

Er waren geen deelnemers van den Wijheruit bij de junioren jongens.

Al met al een hele geslaagde dag met 15 deelnemers van de Wijheruit ondanks het drukke programma van de laatste weken.

nijeveen-3