Stouwdam Sport houdt pasavonden voor jeugdleden van SC Oldebroek

Skates of skeelers? Wanneer ben je toe aan een lagere schoen? En hoe groot moeten de wielen eigenlijk zijn bij een beginnend skeeleraar? Allemaal vragen waar jeugdleden en vooral ook hun ouders mee bezig zijn als ze nieuwe of andere skeelers aan willen schaffen. Allemaal vragen waar wij van Stouwdam Sport wel een antwoord op hebben.

Daarom hebben we speciaal voor de jeugdleden van SC Oldebroek een aantal tips op een rij gezet waar je op moet letten als je een paar skeelers koopt. Daarnaast organiseren wij in samenwerking met de skeelerclub twee pasavonden op de baan in Oldebroek. Wij zorgen dat onze mooiste en beste tweedehands skeelers daar zijn die avond zodat de jeugd zelf kan passen en proberen hoe ze zitten en vooral ook rollen. Betalen doen we later, achteraf met een factuur. De pasavonden staan gepland voor dinsdag 16 en dinsdag 23 maart.

Mocht u toch nog specifieke vragen of wensen hebben dan kunt u ons altijd bellen of mailen en kijken we samen naar de beste oplossing voor uw zoon of dochter. Daarbij kunnen we videobellen of u kunt op afspraak naar de winkel komen met uw zoon of dochter om skeelers te passen. Bel daarvoor altijd eerst 038-376 26 26 om een afspraak te maken. Spontaan langskomen is helaas nog niet mogelijk.

Tips voor skeelerende kids

  • Zorg dat de schoen goed past. Kies niet voor een maat groter, want dan sta je al snel te wankelen op de skeelers. Te krap is ook niet goed, precies passend is het beste voor de stabiliteit.
  • Twijfel je of je wel genoeg stevigheid krijgt van een lage skeelerschoen, probeer het gewoon. Veel mensen weten niet dat je ook op een lage schoen (of het nou om schaatsen of skeeleren gaat) heel stabiel kunt staan. Zeker kinderen kunnen dit vaak eerder dan gedacht. Er zijn ook modellen (zoals de CadoMotus Rookie Two) die iets hoger zijn rond de enkel.
  • Zeker voor kinderen zijn tweedehands skeelers een goede optie. Hun voeten zijn in de groei waardoor je een jaar later vaak alweer een andere maat nodig hebt. De tweedehands skeelers zijn vaak ook niet langer dan een of twee jaar gebruikt, dus echt zo goed als nieuw. Zonde om niet meer te gebruiken. Het leer van de schoen is vaak ook niet meer zo stug als bij nieuwe schoenen.
  • Wanneer moet je je wieltjes vervangen? De wieltjes moeten hun ronde vorm behouden. Dus als ze aan een of beide kanten vlak worden, zijn ze aan vervanging toe. Bel of mail naar de winkel. Wij hebben heel veel soorten en maten wielen in ons magazijn liggen. Ook veel oudere types die voor een prikkie weg mogen. Vermeld dan even dat u van de skeelerclub Oldebroek bent.