Zaterdag 8 juli was gereserveerd voor de zesde wedstrijd uit de Stouwdamcompetitie. Een wedstrijd die net even anders is dan alle andere etappes uit de competitie. Ten eerste de starttijd die niet om het om 9.30 uur gepland stond maar pas om 13.00 uur. Dat betekende dat alle deelnemers en hun ouders heerlijk rustig aan konden doen en dan nog ruim voor 12.30 uur aangemeld konden zijn bij de wedstrijdleiding. Ondanks dat een aantal Oldebroekse strijders al genieten van hun welverdiende vakantie zat de tent toch weer gezellig vol. Maar naast afzeggingen ook een welkome toevoeging van Evan Evink die zich voor het eerst een wedstrijdnummer opspeldde.

Wat de wedstrijd vooral anders maakte waren het parcours en de afstanden die op het programma stonden. Iedereen begon vandaag met een 100 meter supersprint. Deze sprint bestond uit voorrondes waar, indien het aantal deelnemers dit toeliet, man tegen man de  vier snelste tijden neergezet moesten worden om naar de kruisfinales te mogen. Uit deze kruisfinales kwam dan de A voor de winst en de B finale voor de 3 plaats. Voor de rijders en toeschouwers een interessant onderdeel omdat iedereen even moest wennen aan het concept. Maar na een aantal ritten werd het applaus en het geroep luider en de finalisten zenuwachtiger. Een afstand die voor de meeste mensen als heel erg leuk werd gezien.

De tweede afstand was een minimarathon voor alle categorieën. Op het 850 meter lange marathon parcours waar later de dag ook de senioren hun wedstrijd zouden rijden werd de lange afstand afgelegd. Enkel de pupillen 4 reden net geen volle ronde maar vanaf de pupillen 3 werd de afstand steeds langer van 1 ronde tot 10 ronden voor de junioren heren.

Wat afstand betreft dus twee uitersten en zo voor iedereen een kans. Wat parcours betreft een wegparcours met klim en afdaling een serieuze uitdaging. Wat weer betreft een prima temperatuur voor zowel rijder als toeschouwer. Wat sfeer betreft een super gezellige sportieve en goed georganiseerde dag, en een prima Wijheruit samen gevoel!!