Op zaterdag 2 juni werd de 4de wedstrijd voor de Stouwdam competitie gehouden in Staphorst. Er deed weer een flinke groep rijders uit Oldebroek en omstreken mee. Niet alleen van onze vereniging deden er veel rijders mee maar er deden ook een groot aantal andere rijders mee omdat na deze wedstrijd er nog een andere wedstrijd op het programma stond in Staphorst.

Bij de start was het nog prachtig zonnig weer met wel een harde wind. Deze wind samen met het parcours maakten deze wedstrijd voor iedereen heel zwaar. In het parcours zat namelijk een flinke heuvel die iedere keer genomen moest worden. Vandaag werden er maar 2 races per categorie gereden

De pupillen 4 meisjes begonnen de dag en hierin reed Kyra Kamstra weer een prachtige wedstrijd. Met een 3de plaats op de sprint en een 2de plaats op de lange afstand werd ze 2de in de dag uitslag. Een heel mooi resultaat.

foto 1

Bij de pupillen 3 meisjes reed Deborah Vinke naar een mooie 3de plaats op de sprint en een mooie 6de plaats op de dag. Bij de jongens pupillen 3 maakte Sipke Postma zijn debuut in de Stouwdam competitie, dit deed hij heel goed en eindigde als 8ste. Met zijn inzet op de trainingen zal hij zeker nog kunnen stijgen dit jaar. Marc Post liet weer zien dat hij een van de sterkste rijders is in deze klasse en eindige op een hele mooie 2de plaats.

Esther Korenberg was de beste rijdster van de Wijhe ruit bij de pupillen 2 meisjes, zij eindigde de dag net naast het podium als 4de maar liet op de langste afstand zien dat ze een hele goed stayer is met een mooie 2de plaats. Marit van Dijk werd hier 8ste.

Bij de jongens deden Rouke Postma en Benjamin Klompmaker mee en eindigden als 7de en 10de. Beiden werkten hard en reden een mooie wedstrijd.

Hierna was het de beurt aan de pupillen 1,  hier deden de grootste groepen mee van de Wijhe Ruit, 4 meisjes en ook 4 jongens

De start van de lange afstand van de meiden werd even vertraagd door een flinke hoosbui, dus de regenwielen konden weer eens gebruikt worden. Merit Westerink eindigde als hoogste met een 8ste plaats en dit terwijl ze maar net herstelt was van een gebroken arm. Kylie van den Brink eindigde als 14de, haar jongere zus Laura als 15de en Diona Balk als 16de.

De jongens Pupillen 1 eindigde Ewout Beijeman op het podium met een 3de plek, Erban Rens werd 5de, Niek Post 8ste en Niek Kamstra 15de. Goede resultaten in een heel sterk startveld.

Bij de kadetten meisjes was er ook weer een flink deelnemersveld met drie meiden die de Wijhe Ruit vertegenwoordigden, dit deden ze zeer goed. Alyne Boerman sprintte naar een keurige derde plaats op de 200m en eindigde uiteindelijk op een 5de plaats, Henrianne van Triest eindigde als 7de en Judith Vinke als 10de.

Bij de kadetten Jongens streed Pieter Beijeman mee, hij eindige op een mooie 6de plaats.

foto 2

Bij de junioren meisjes was de eindzege voor Alise Smit, met een overwinning op beide afstanden was hier geen enkele twijfel. Leoni Klompjan reed naar een mooie derde plaats en stand dus ook op het podium.