Vandaag 20 april werd de tweede wedstrijd van de Stouwdamcompetitie met prachtig weer verreden. Namens de club deden er 13 rijders mee en wat hebben ze het goed gedaan! In plaats van een normale start met de tijdrit hadden we deze keer een vliegende start van totaal 250meter. Dit was voor de meesten een beetje spannend, want dit was nog nooit geoefend.

Bij de pupillen 3 meisjes wist Esmee Bonestroo 7 concurrenten weg te spelen en won met overmacht. Ze had een supersnelle tijdrit van maar liefst 24,088 seconden. Dit was meer dan 4 seconden sneller dan de nummer twee in het klassement. Met de laatste afstand kwam ze ook juichend over de streep. Prachtig om te zien!

Kyra Kamstra en Merel Smit deden mee bij de pupillen 2 meisjes. Merel werd twee keer 5e en één keer 7 wat leidde tot een mooie 6e plaats. Kyra werd met de tijdrit 3e, de ronden in lijn 2e en wist de laatste afstand te winnen wat resulteerde in een 2e plaats.

De jongens pupillen 2 met Colin de Velde was erg spannend. Colin had een snelle tijdrit en won deze ook. De andere twee afstanden heeft hij veel kopwerk verricht en werd hij 2e wat resulteerde in een goeie 2e plaats.

Bij de pupillen 1 meisjes heeft Noor van Loo ook goed gereden. Als eerstejaars is het altijd weer even wennen. Noor is geëindigd op een mooie 10e plaats.

Marc Post wist bij de pupillen 1 jongens de rest achter zich te laten. Het was een spannende wedstrijd waarbij Marc bij de tijdrit 1e werd. Met de rondes in lijn werd hij op 3cm na 2e. De laatste afstand was dus erop of eronder. Ook dit was een close finish, maar Marc wist hem te winnen en werd in het dag klassement 1e.

Bij de kadetten meisjes heeft Esther Korenberg het ook super gedaan. Op elke afstand heeft ze een mooie 2e plaats gehaald.

De kadetten jongens met Chris de Velde en Milan van Dorresteijn maakten er een mooie strijd van. Chris werd 2e en Milan is op een mooie 10 plaats geëindigd. De jongens hebben super gereden!

Bij de junioren meisjes deden er maar liefst 3 meiden mee van de skeelerclub Oldebroek. Iris Eilander is op een mooie 8e plaats geëindigd en Laura van den Brink en Diona Balk zijn op de 4e en 5e plaats geëindigd. Tijdens de afvalkoers hebben de dames ook goed samengewerkt wat een mooi resultaat opleverde.

Als laatste hebben we nog de junioren jongens met Erben Rens en Niek Post. Ook deze jongens hebben het super gedaan. Niek Post werd 7e en Erben Rens 5e. Als eerstejaars doen ze het super en zijn zeker geduchte tegenstanders!

Al met al een mooie wedstrijd met veel strijd en veel progressie.