Zaterdag 28-Mei was het zover, de rijders van de WijheRuit konden hun kunsten vertonen voor het thuispubliek dat gelukkig in grote getale was gekomen. Het was prachtig weer, zonnetje weinig wind, ideaal voor rijders en publiek. De WijheRuit was goed vertegenwoordigd met een groot aantal rijders.

De start was iets vertraagd door de techniek maar rond 10 uur was het zover en konden de kleinsten, de pupillen 4, starten voor hun eerste race van de dag. Er deden alleen meisjes mee bij de pupillen 4 en geen jongens. In deze categorie deden geen thuisrijders mee.

Na de pupillen 4 was het de beurt aan de pupillen 3. Hier streed bij de meisjes Deborah Vinke voor de WijheRuit. Zij reed een erg goede wedstrijd, vooral op de korte afstanden kwam ze goed uit de verf. Bij de pupillen 3 jongens streed een grote groep om de eer. Hier waren een aantal sterke rijders uit Oldebroek die mee reden voor de bekers. Vooral Marc Post reed erg sterk en eindigde op een keurige tweede plaats. Verder reden hier nog mee Joas Schephof en Ruben Wolf die als zevende en achtste eindigden.

stouwdam oldebroek foto 1Bij de Pupillen twee meisjes deden twee rijdsters mee van de WijheRuit: Esther Korenberg en Marit van Dijk. Beide rijdsters streden goed mee en deden hun uiterste best om een beker te bemachtigen. Esther eindigde het dichtst bij de prijzen met een keurige 4de plaats. Marit eindigde als 12de maar heeft vooral haar techniek dit jaar al heel erg verbeterd wat goed te zien was op de langste afstand.

Bij de jongens streed een groot veld waarin Rouke Postma, Joran Wolf, Benjamin Klompmaker en Geert Scherphof meededen. Rouke maakte zijn naam als sprinter weer waar door op de kortste afstand keurig 3de te worden en uiteindelijk eindigde Rouke als 5de in de eindstand, Joran als 7de, Benjamin als 8ste en Geert als 10de.

Bij de pupillen 1 meisjes deden drie meiden mee met voor de WijheRuit. Merit Westerink deed goed mee voor de prijzen. Ze eindige uiteindelijk net naast het podium als 5de. Kylie van de Brink reed een mooie 300 m eter met eindelijk een tijd onder de 40 seconden en eindige als 13de na een val tijdens de afvalrace. Diona Balk eindigde als 15de maar was duidelijk al beter als in Genemuiden.

Bij de jongens streden Niek Post, Erben Rens en Niek Kamstra om de eer. Een grote groep jongens hadden zich opgegeven en de heren streden voorin mee onder luide aanmoedigingen van het publiek. Erben eindigde op een keurige 5de plaats, Niek Post als 7de en Niek Kamstra als 16de.

Bij de kadetten meisjes reden 2 dames mee voor de WijheRuit. Alyne Boerman en Henrianne van Triest, Alyne reed een fantastische race en eindigde als eerste, luid toegeschreeuwd door het publiek en de trainers. Henrianne eindigde de dag op een 5de plaats. Tijdens de afvalrace reden de rijdsters van de WijheRuit voluit om Alyne te helpen de dagprijs binnen te slepen. Een heel mooi succes voor Alyne en natuurlijk ook de hele vereniging.

Bij de kadetten jongens reed Pieter Beijeman voorin mee. Hij reed een zeer snelle tijd op de 300 meter, maar tijdens de 3 ronden inline werd er hard gestreden tot op het randje en Pieter werd hier zwaar gehinderd door zijn tegenstanders. Het mocht doorgaan van de jury. Uiteindelijk eindigde Pieter vandaag op een keurige 4de plaats.

stouwdam oldebroek foto 2

Als laatste categorie stonden de junioren aan de start. Bij de dames was de WijheRuit sterk vertegenwoordigd door Leoni Klompjan en Alise Smit. De dagwinst ging naar Alise na een hele sterke sprint en goed rijden op de langere afstanden. Leoni Klompjan reed zichzelf helemaal leeg tijdens de afvalrace. Hiermee hielp ze Alise en Alyne om hun klassement veilig te stellen. Leoni eindigde jammer genoeg net naast het podium op de 4de plaats.

Bij de junioren jongens deden er geen rijders van de WijheRuit mee, nog even een paar jaar wachten op de talenten die er zeker aan zitten te komen.

Uiteindelijk dankzij de inzit van een grote groep vrijwilligers en het goede rijden van de deelnemers is het een hele geslaagde dag geworden met mooie uitslagen voor de thuisvereniging.