Zaterdag 7 juni jl. stond de tweede wedstrijd van de Stouwdam competitie op het programma. Het Overijsselse Wierden was dit keer het decor voor de jeugd-categorieën pupillen, kadetten en junioren. Drie afstanden zouden uitmaken wie het laagst aantal punten bij elkaar reed en zo zou er een podium gevuld kunnen worden.Tamara Wierden_500x334

Bij de junioren B meisjes mocht Tamara van der Linde de hoogste trede van het podium beklimmen. Tamara wist alle 3 afstanden te winnen. Dit mag met recht een super mooie prestatie genoemd worden voor de rijdster die elke week beter in vorm lijkt te komen en ook laat zien zowel de sprint als de langere afstanden aan te kunnen.

Bij de cadetten jongen was er een podiumplek voor Kevin Spronk. De 5e plaats op de tijdrit, een 3e  plaats tijdens de middenafstand en een overwinning tijdens de puntenkoers was goed voor een 3e plek in de eindklassering.

Bij de cadetten meisjes wist Alice Smit beslag te leggen op de 3e plek. Alice trok de lijn van goede prestaties door. De 2e afstand ging even iets minder maar tijdens de puntenkoers reed Alice voor wat ze waard was en knokte zich zodoende naar de 3e plek in de einduitslag. Hier liet zij zien dat opgeven niet bij een sportster van haar niveau hoort.Esther Korenberg Wierden_500x334

Annelien Stoel werd 11e in het dagklassement.Emma van Egteren volgde haar op de voet en werd 12e.

Bij de pupillen 1 jongens reed Lars Westerink naar een 8e plek. De verschillen met de concurrentie wordt steeds kleiner en wellicht lukt het de volgende keer om een aantal plekken te stijgen.

Alyne Boerman kwam op de sprint sterk uit de startblokken met een 4e plek. Helaas kwam ze tijdens de tweede wedstrijd (gelukkig niet ernstig) ten val. Tijdens de puntenkoers reed ze heel goed en werd ze 5e. De 7e plek in het dagklassement was voor haar.

Bij de pupillen 2 meisjes reed Merit Westerink op de sprint naar een 3e plek. De andere afstanden waren iets minder sterk. Ze wist beslag te leggen op plek 8.

Bij de pupillen 3 jongens wist Benjamin Klompmaker beslag te leggen op de 2e plaats. In een fel gevecht wist hij zijn directe concurrent af te troeven.

Benjamin Korenberg Wierden_500x334

Esther Korenberg mocht na twee derde plekken en een vierde plaats op de afstanden ook het podium beklimmen. Zij knokte zich naar een 3e plaats.

De rijders en rijdsters van de d’ Wijhe-ruit namen zo 5 medailles mee naar Oldebroek. Daar zijn we natuurlijk gezamenlijk heel trots op.

Voor alle uitslagen klik hier voor het klassement na twee wedstrijden klik hier