Zaterdag 29 augustus werd het Daikin NK Marathon en 100m sprint georganiseerd op het circuit van Zandvoort.

Helaas werkten de weergoden niet mee en kon de 100m sprint niet verreden worden. Heel jammer voor Alise Smit die zich hierop specifiek voorbereid heeft.

Om 9.30 uur stonden de rijders van 40 jaar en ouder de zogeheten Masters als eersten aan de start. Onder natte omstandigheden werd de wedstrijd verreden. De twee deelnemers van onze club (trainer) Harry Kamstra en Hans van de Wetering streden vooraan mee. Helaas miste Hans net het laatste voetje om de winst te pakken en werd tweede. Harry sprintte met een andere rijder om plaats drie, maar moest genoegen nemen met de 4e plaats.

Daarna volgde de race van de Junioren B met daarin Erben Rens. In dit sterke peloton reed Erben goed voorin mee en eindigde op een verdienstelijke 8e plaats.

’s Middags stond de race voor de heren en dames senioren op het programma. De baan begon op te drogen en rijders die regenwielen hadden gestoken hadden het zwaar. Iedereen had het zwaar op het 4,2 km lange parkoers met klimmen en dalen en wind op de kop. De winst ging naar Manon Kamminga en Jordy Harink. De jury had wat moeite om tot een totaal uitslag te komen, maar uiteindelijk werd Alise Smit als 50e geklasseerd in de dameswedstrijd, Pieter Beijeman is als 40e geklasseerd en Ewout Beijeman als 43e. Leonie Pol is helaas niet gestart en Edwin Korenberg heeft helaas de wedstrijd vroegtijdig moeten verlaten.

https://www.schaatsen.nl/kalender/2020/8/daikin-nk-inlineskaten-marathon-en-100-meter-sprint/#!#uitslagen

Alle onderstaande foto’s zijn gemaakt door Jannes Wolff

Hans van de Wetering en Harry Kamstra (Stouwdam)

Erben Rens

Alise Smit

Ewout Beijeman

Pieter Beijeman

Edwin Korenberg (Berghtec)