Stouwdamcompetitie in Apeldoorn zaterdag 11 juli 2015:

Op deze stralende dag waren we met 15 deelnemers aanwezig. Ze werden aangemoedigd door enthousiaste ouders en belangstellenden. Iedereen heeft 3 wedstrijden gereden.

Bij de meisjes pupillen 3 waren er 3 deelneemsters. Deborah Vinke reed een prachtige 100 meter met een8e tijd. De andere 2 wedstrijden gingen ook behoorlijk goed. Het is bij Deborah wel heel goed te zien dat de kortere afstand haar het beste ligt. Bij Marit van Dijk is dit precies andersom. De laatste wedstrijd met de langste afstand reed zij het beste. Daar reed ze zelfs naar een 4e plek. Daarin liet ze zien een dame van de lange afstand te zijn. Esther Korenberg was op deze dag heel regelmatig. Ook haar laatste afstand was het beste. Ze kon heel lang mee met de latere nummer 1. Uiteindelijk leverde het haar een mooie 2e plek op in het dagklassement.

Benjamin Klompmaker deed mee bij de pupillen 3 en hij leverde op elke afstand strijd om de 4e plek. Helaas redde hij het net niet. Tot op de streep was het een verwoed gevecht. Tijdens de 2e wedstrijd kwam hij zelfs juichend over de streep, alleen omdat hij de sprint had gewonnen van zijn naaste concurrent. Prachtig om te zien.Foto door skeelerhuusDe jongens pupillen 2 met Niek Post en Erben Rens maakten er een mooie strijd van. Tot op het laatst was het onzeker wie er met de overwinning naar huis zou gaan. Het was Niek die op het hoogste podium mocht plaatsnemen. Op de 100 meter verraste hij met een zeer snelle tijd van 12.91. Erben haakte deze dag ook goed aan. Het was die dag echter niet mogelijk om op het podium te eindigen. Hij werd 4e. Hij kan ook terugkijken op een geslaagde dag.

Henrianne van Triest en Merit Westerink deden mee met de meisjes pupillen 1. Merit was weer terug na haar polsbreuk. De 300 meter ging heel goed. De 2e afstand kostte haar duidelijk meer moeite en hier was ze ook teleurgesteld over. Onwennigheid speelde haar duidelijk parten. De laatste afstand ging het weer beter. Over vechtlust gesproken. Knap om na lange tijd weer op de wielen te staan en deze prestatie neer zetten. Henrianne reed haar beste 300 meter ooit. Ze was daar zichtbaar blij mee. De andere 2 wedstrijden gingen haar ook heel goed af. Ze kon heel goed meekomen. Haar bochten vielen op. Heel gemakkelijk kon ze in de bochten soms een gaatje dichtrijden. In de sprint kwam ze iets te kort. De tegenstanders zullen op haar moeten gaan letten, want ze komt er aan. Ze wordt iemand om rekening mee te houden.

Dan Ewout Beijeman bij de jongens pupillen 1. Heel makkelijk rijdend, reed hij naar een keurige 6e plek. Oplettend rijden bracht hem op die plek. In de eindsprint kon hij net niet met eersten mee, maar hij wordt een geduchte kandidaat voor het podium.foto door skeelerhuusAlise Smit, Tamara van der Linde en Leonie Klompjan beheersten de categorie van de junioren dames. Alise won de 3 afstanden met een machtige 300 meter Ze was de snelste dame van de dag met 29,58. Tamara kon goed volgen en liet zien over inhoud te beschikken. Ook Leonie streed goed mee. Het gaat steeds beter.

Lars Westerink haalde bij de kadetten jongens een mooie stabiele 6e plek. Elke wedstrijd eindigde hij als 6e. Tijdens de laatste wedstrijd liet hij zich lange tijd de kop opdringen, waardoor hij op het laatste wat tekort kwam. Daarnaast was zijn 300 meter van grote klasse.

Al met al een mooie wedstrijd met veel strijd en veel progressie.