Als een komeet uit de startblokken, een goed begin is het halve werk, en de eerst klap is een daalder waard. Allemaal uitspraken die precies op de eerste week van de aanleg van onze nieuwe accommodatie van toepassing zijn. Zaterdag 23 december startte om 8.30 uur een groep van ongeveer 15 vrijwilligers met het rooien van struiken. Het verwijderen van de sporttoestellen en het tegelplein. Ook werden de eerste bomen al neergehaald. Van Werven stelde een shovel beschikbaar voor het verplaatsen van pallets. Het wegrijden van gezaagde takken ed. Arend Wim Berghorst nam zijn knikmops mee. Grondverzetbedrijf Kurk bracht zijn 7 tons kraan en wenste de vrijwillige machinist veel succes voor die dag. Kortom, ontzettend veel medewerking van plaatselijke ondernemers die de skeelerclub een warm hart toedragen.

Het zagen van de ruim 60 bomen is uiteraard een klus voor ervaren zagers. En die hebben we binnen de skeelerclub. Drie dagen zagen en alle bomen lagen om, in stukken van 2.5 meter of 25 cm klaar voor de verkoop. Of reeds opgeladen op een aanhanger om naar het stookhok van de koper te verhuizen.

Alle takken van de bomen werden vrijdag en zaterdag door een versnipperaar gejaagd. Vrijdag in de sneeuw, zaterdag in de regen maar het moest door. Met het oog op oudejaarsnacht, en dus brandgevaar, kon men niet een dag langer over deze klus doen. Nadat vrijdagmiddag de moed een klein beetje weggezakt was stonden er zaterdagmorgen weer nieuwe energieke helpers klaar die de mouwen opstroopten en de stapel takken tot een container vol snippers veranderde.

Waar de motorzagen shovels en kranen op zn tijd wat brandstof en onderhoud nodig hebben geldt dit natuurlijk ook voor de harde werkers. Op de afgesproken tijden vertrok het hele team dan ook naar de kantine waar een aantal dames zorgde voor koffie, brood, koek, soep, knakworsten, en oliebollen. Zo samen aan de tafels komt de gezelligheid als vanzelf weer binnen.

Misschien is het geluk, misschien is het planning maar er kan in ieder geval gesteld worden dat de kerstvakantie op een heel fijn moment kwam voor de aanleg van de baan.

We zouden een ieder dan ook aanraden om regelmatig even te komen kijken naar de ontwikkelingen. En als u of jij er dan toch bent… Vele handen maken licht werk!!