auteur; Bertus Stoel

Stouwdam Nijeveen  21 september.

Deze dag stond de finale van de Stouwdam competitie op de kalender. Gisteren hadden de meeste rijders zich opgewarmd tijdens de Cado Motus / Berghtec competitie. Vandaag reisden we af naar de mooie baan van Nijeveen. De weersomstandigheden waren prima, de organisatie had de zaak goed lopende en de rijders hadden er deze laatste wedstrijd van het seizoen zin in. Vele rijders hadden de tussenstand bekeken en voor hen zelf  geschat wat er nog te winnen was aan plaatsen in de eindklassering bij een goed resultaat vandaag.

Om 9.40 uur werd het startschot gegeven voor de enerverende finale van de Stouwdam competitie.

Aan de start verschenen vandaag Eshter Korenberg en Deborah Vinke  in de klasse P4M. Benjamin Klompmaker had ingeschreven bij de P4J. Judith Vinke, Heleen Stouwdam, Alyne Boerman en Annelien Stoel gingen acteren bij de P1M. Bij de KM verschenen Alice Smit en Tamara van de Linde in de baan en bij de KJ werden Kevin Spronk, Herrald Vinke en Wilbert Boer in stelling gebracht.

deb

Esther en Debora draaiden goed mee. Eshter drukte 3 keer als 2e af en werd in het dagklassement ook 2e . Deborah reed een 3e, 4e en weer een 3e plek. Plek 3 was ook deze keer voor jou weggelegd.

benjamin

Benjamin beet van zich af met 3 derde plaatsen en mocht  ook op het podium klimmen op plaats 3 en zijn moeder verrassen met een bos bloemen.

Judith werd met een 18e ,15e en een 18e plek. Hiermee werd ze 18e in het dagklassement. Heleen tekende voor de 15e  plek in het dagklassement  na een 14e en twee keer een 16e plek. Alyne reed een regelmatige wedstrijd met een 9e, 8e en weer een 9e plek. Dit gaf haar een 9e plek in het dagklassement. Annelien  reed twee keer een 5e plek en knalde naar een knappe 2e plek op de laatste afstand. Plek 4 was haar dag resultaat.

Annelien, Judith, Alyne

Bij de KM reed Tamara drie keer naar een 8e plek. Ook in de daguitslag werd ze 8e. Alice reed op de sprint, haar afstand, naar een 4e plek en op de beide andere ritten werd ze 7e. De 6e plek in de daguitslag was voor jou weggelegd.

Alice

Bij de KJ reed Herrald naar een 12 plek in het klassement. Hij scoorde een 13e en twee keer een 12e plek. Kevin reed naar een 10e plek na een 10e en twee keer een 8e plek.  Wilbert reed naar een 8e plek. Op de sprint werd hij 7e, op de 5 ronden inline 10e en op de puntenkoers werd hij  9e.

Wilbert, Herrald

De competitie was klaar en de eindstand werd opgemaakt. Wat was er ten gunste of misschien ten nadele van ons veranderd in het eindklassement. De rijders moesten 5 van de 8 wedstrijden gereden hebben om in de eindklassering opgenomen te worden.

Bij de pupillen4M mocht Eshter Korenberg plaats nemen op plek 2 en Deborah Vinke op plek 3. Knap gedaan meiden. Jullie waren (bijna) altijd aanwezig om jullie wedstrijden te rijden. Dit seizoen lekker ervaring opgedaan om deze te gebruiken in komende jaren. We gaan nog meer van jullie horen!

Bij de pupillen1M vinden we Judith Vinke op de 18e plaats. Volgend jaar lekker weer meedoen in deze categorie. Er zijn voor jou zeker nog een paar plekken te winnen. Heleen werd 16e. Voor jouw geld hetzelfde als voor Judith. Alyne wist door haar goede rijden nog een plek te winnen en werd knap 9e in de einduitslag. Na de vakantie heb je een goede serie neergezet. Volgend jaar ga je top 5 rijden. Annelien wist dankzij haar goede slotafstand  van de laatste wedstrijd  haar directe tegenstander te passeren in het dagklassement. Zodoende wist zij met 1 punt verschil beslag te leggen op plek 3. Jij hebt ook na de vakantie flink van je af gebeten en een goede serie neergezet. Jij  gaat ook presteren bij de kadetten.

Bij de KM werd Tamara van de Linde 6e. Jij reed een regelmatige competitie met de sprint als goede basis. Op de langere afstanden wat meer doorbijten dan kun je volgend jaar bij de junioren verrassend naar voren komen. Alice werd knap 5e in het klassement . Voor de vakantie had je aantal sterke optredens met fraaie podiumplaatsen. Volgend jaar ga je ook weer voor de prijzen.

Herrald Vinke vinden we terug op plek 11. Volgend jaar kun je zeker omhoog kijken. Kevin Spronk vinden we terug op plek 8. Je had een paar goede uitschieters naar boven. Volgend jaar ga je meedoen voor goede klasseringen. Wilbert Boer reed naar een 4 plek in het klassement.  Jij wisselde goede prestatie af met wat mindere. Ook mocht je een keer plaats nemen op het podium. Volgend jaar laat jij je ook weer zien bij de junioren.

Alle deelnemers kregen als aandenken een prachtige verjaardagskalender met foto’s van Jannes Wolf. Ieder was hier zeer mee in zijn/haar sas.

Al met al hebben we kunnen genieten van prachtige wedstrijden met goede resultaten. Iedereen bedankt, organisatie,rijders,  trainers, begeleiders en wie ook meer die van deze Stouwdam competitie  een onvergetelijk evenement  hebben gemaakt.

Op naar volgend jaar!