wilbert

 

Tijdens Koningsdag reed Wilbert Boer uit Grafhorst zijn eerste wedstrijd bij de beloften en liet zien dat hij goed mee kon doen, hij sloot zijn race af met een prachtige 26ste plaats……………

Afgelopen zaterdag, op koningsdag, werd de 30e skeelermarathon van Oldebroek verreden.  Onder ideale weersomstandigheden konden de toeschouwers genieten van 3 wedstrijden.

Als eerste kwamen de beloften aan de start. Bij deze categorie rijden de Junioren A en B rijders en de B en C rijders.

Wilbert Boer reed dit jaar voor de eerste keer mee. Hij kon lange tijd het hoge tempo van het peloton volgen. Hij kwam  als 26e over de streep. Ramon Wieberdink reed ook goed mee. Hij kwam als 31e over de finish. Edwin Korenberg manifesteerde zich af en toe aan de kop van het peloton. Uiteindelijk werd hij 11e. Aleid Klompmaker deed tot het einde van de wedstrijd om de podiumplekken mee. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een fraaie 8e plek. Mannen jullie hebben een goede indruk achtergelaten afgelopen zaterdag!

Bij de dames had onze vereniging geen rijders aan de start. Misschien volgend jaar.

Bij de A rijders was de van Werven ploeg niet te stoppen. Alle drie podiumplekken werden ingenomen door van Werven rijders. Ruben Wieberdink koerste naar een goede 5e plek. Jan Korenberg, hij rijd dit jaar voor het eerst tussen de grote mannen, kwam als 10e over de finish. Jan liet zien dat het tempo voor hem niet te hoog lag. Af en toe deelde hij de grote mannen een speldenprikje uit.

Gerco van de Beek eindigde als 24e.

Wij hebben afgelopen zaterdag, met veel mensen langs het parcours kunnen genieten van mooie wedstrijden en een goede organisatie. Alle vrijwilligers en sponsors hartelijk bedankt voor het slagen van dit evenement! Op naar de 31e keer.

 

Auteur; Bertus Stoel