Vrijdag middag 15.00 uur is het evenement 24-KiKa van start gegaan op Flevonice in Biddinghuizen. In de stromende regen klonk het startschot van de wethouder van de gemeente. Ondertussen is er door het aanhoudende slechte weer besloten om vanavond 22.00 uur de race te neutraliseren om dan 7.00 uur zaterdagochtend weer te hervatten. Een zware beslissing voor de organisatie, maar het gevaar voor onderkoeling van de deelnemers is te groot volgens de medische mensen. De “Wijheruit” kan zich goed vinden in deze verantwoordelijke beslissing.

logo24kika

Maar voordat het 22.00 uur is wordt er wel degelijk fanatiek gereden en ook ontzettend genoten. De kleinste en jongste deelnemers Rouke en Benjamin genieten van de diepe plassen waarbij de skeelers geheel onder water verdwijnen. En waar de iets oudere kinderen eerst een aantal keren 1 ronde reden en dan weer wisselden veranderde dit na een uur rijden al in 2 ronden per beurt.

Gezelligheid in de tenten tijdens het wachten wordt ook mede gevoed door het vele lekkers wat er aanwezig is. en als een heus cateringbedrijf stonden om 17.00 uur de bakken macaroni en spaghetti op de tafels geserveerd.

Met de wetenschap dat de kinderen met de ziekte kanker ook niet kunnen en mogen opgeven zetten alle deelnemers op dit evenement ook met deze weersomstandigheden hun beste beentje voor.